звіт про роботу Чернятинської ЗОШ 2016-2017

ЗВІТ

про роботу Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів 

у 2016-2017 н.р.

Колектив Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2016-2017 н.р. працював над виконанням вимог чинного законодавства про освіту, Указів Президента України від 30.09.2010 року №926/2010 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» від 30.09.2010 року №927//2010, «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих та талановитих дітей та молоді», документів КМУ, Міносвіти і науки, наказів департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, розпоряджень Северинівської сільської ради.

Стратегічний розвиток освіти Чернятинської громади визначено наступними районними програмами:

 - «Сільська школа на 2016-2020 роки»;

- «Програма роботи з обдарованими і творчими дітьми в Жмеринському районі на 2016-2020  роки»;

-районна програма - «Вчитель» на 2017-2021 рр.

Шкільний навчальний план школи містив 310 годин та 9 годин варіативної частини, тобто 319 годин на рік, що дало можливість задовольнити освітні потреби учнів школи.

В кінці 2016-2017 н.р. в школі навчалось 166 учнів. З 6 учнів 11-го класу всі взяли участь у ЗНО з української мови, історії України, географії та біології.

Згідно Порядку переведення учнів (вихованців) загальноосвітнього навчального закладу до наступного класу, затвердженого наказом МОН України від 14.07.2015 р. №762, 160 учнів переведені до наступних класів.

З школи випущено 16 дев'ятикласників: учні визначилися в отриманні подальшої освіти – 3 учнів продовжать навчання у 10-му класі (індивідуальна форма роботи)

           В лютому 2017 року, створено ОТГ – яку очолює Северинівська сільська рада. В січні 2017 року відбулося спільне засідання педагогічної ради освітнього округу з питання «Про стан впровадження оновлених навчальних програм початкової школи». В 2016-2017 навчальному році на базі школи  відбулися засідання МО учителів історії, інформатики, математики, художньої культури. Впродовж року функціонувало методичне об'єднання  класних керівників (керівник Мовчан Л.А.). 

Для вироблення рекомендацій по впровадженню ППД, новітніх технологій в школі працювали творчі групи «Восьмикласник» (Впровадження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти) – керівник Оранська О.Г.; «Обдаровані та здібні діти: діагностика та робота з ними» (керівник Левченко Т.В.)

На належному рівні у 2016-2017 н.р. в школі було проведено предметний тиждень з української мови та літератури (Мазур О.В., Мовчан Л.А.)

Впродовж навчального року забезпечено науково – методичні умови росту педагогічних працівників:  3 учителів пройшли курсову перепідготовку, 4 – атестовано.

В районному конкурсі «Учитель року-2017» брало участь четверо вчителів школи: Адамчук А.М. – номінація «Інформатика», Побережна О.М. – номінація «початкові класи», Мазур Т.Д. – номінація «Музичне мистецтво», Ковтуцька І.А. – номінація «Біологія». Адамчук А.М. та Побережна О.М. стали лауреатами районного етапу конкурсу, Мазур Т.Д. стала переможцем районного етапу та брала участь в обласному конкурсі, Ковтуцька І.А. зайняла І місце як в районному так і в обласному конкурсі «Учитель року – 2017» та брала участь в Всеукраїнському етапі конкурсу, де ввійшла до десяти кращих вчителів біології України.

На виконання районної програми «Робота з обдарованими та творчими дітьми у Жмеринському районі на 2016-2020 рр.» шкільна команда учнів 8-11 класів брала активну участь в І,ІІ,ІІІ турах Всеукраїнських предметних олімпіад: завоювали 4 призових місця.

Найпотужніше виступили «олімпіадники» з біології – завоювавши 1 та 3 місця (вчитель Ковтуцька І.А.). Юні Знавці історії мають у своєму активі 2 місця (вчителі Кучинська Б.Л. та Кучинський А.Б.), 2 місця завоювали фізики (вчителька Мацанюк Г.М.). Учениця 10 класу Мельник Анастасія захищала честь ОТГ на обласній олімпіаді з біології, де посіла третє місце (вчителька Ковтуцька І.А.).

На жаль, школа не має призових місць з української мови, математики, екології, англійської мови, географії.

У районному конкурсі «Всезнайко» учениця 4-го класу Кузьмінська Катя посіла 13 місце (учителька Побережна О.М.), учень 3-го класу Кучинський Ярослав зайняв 10 місце (вчителька Стефанішена М.С.)

Активну участь учні школи брали в обласних та всеукраїнських конкурсах творчого характеру: ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Птах року - повзик» зайняла учениця 7 класу Гулевата Анжеліка (учитель-консультант Ковтуцька І.А.), ІІ місце в обласному конкурсі «Вінниччина – славетні імена» зайняв учень 9-го класу Мацанюк Богдан.

Школа активно працювала над створенням єдиного виховного впливу на учнів, як в процесі навчальної діяльності, так і в позаурочний час.

В навчальному закладі проведено наступні загальношкільні заходи:

1)      «Свято Знань»

2)      «День учителя»

3)      Традиційні новорічно-різдв'яні ранки

4)      Свято «Зі сльозами на очах» (силами учасників художньої самодіяльності школи було проведено концертну програму в с. Токарівка)

5)      Свято «Прощавай, початкова школо»

6)      Свято «Букварика»

Особливу увагу у минулому навчальному році було звернуто на військово-патріотичне виховання (ціннісне ставлення до суспільства, держави). В школі було проведено та організовано благочинний збір речей, які відправлено воїнам АТО, силами учнів 5-11 класів було виготовлено та відправлено нашим захисникам маскувальну сітку.

В школі діяло 15 різноманітних гуртків – з них на платній основі - 2: вокально – хоровий (Мазур Т.Д.) та «Основи інформатики» (Адамчук А.М.). Районний конкурс агітбригад у 2016-2017 н.р. не проводився.